Telefoon: 0593 850202     Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

24 nov 2015
Kentucky Fried Chicken; Liegebeest van 2015

Kentucky Fried Chicken; Liegebeest van 2015

 
Gelezen: 1989 keer

Kentucky Fried Chicken is door dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier uitgeroepen tot Liegebeest van 2015.

De kipgigant krijgt de prijs omdat het bedrijf zich diervriendelijker voordoet dan het is en daarmee de klant misleidt, zegt Wakker Dier.

KFC stelt op de eigen website; 'Dit doen wij allemaal zodat jij hoge kwaliteit kip kan blijven eten, zonder je zorgen te maken'. KFC communiceert 'Don't worry, Eat Happy' terwijl het plofkip gebruikt.

Wakker definieert de 'Liegebeest-award' als 'de "prijs" voor het meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn'.Het Nederlands publiek stemde het vaakst op KFC.
Het gebruik van plofkip was ook al reden voor Wakker Dier om in 2013 de fastfood-keten McDonalds uit te roepen tot Liegebeest.

Fastfoodketen KFC is niet blij met het winnen van de Liegebeestprijs. Op dinsdag 24 november 2015 stelde KFC de verkiezing te betreuren en zich er niet in te herkennen.

Bronnnen: communicatieonline-kfc.nl-nos

No-nonsense bedrijfsfilosofie

Grafiek Creatieve Communicatie kijkt altijd verder en breder. Denkt mee en is proactief. Komt met gevraagde en ongevraagde adviezen. Maar altijd met de instelling om het beter te doen en uniek te zijn met een creatieve invulling.
Grafiek is een betrokken en uitermate flexibel bureau dat snel acteert en altijd denkt in oplossingen. Door een lage overhead kunnen we dat uitvoeren tegen hele gunstige en correcte tarieven.

Grafiek, het marketing- reclamebureau met een creatieve geest op een meedenkend niveau.
Creativiteit onderscheidt!

Social